zondag 2 februari 2020

Coronavirus is een stofje


Het Coronavirus is niet iets waar we ons zorgen over moeten maken. Jaarlijks sterven in Nederland meer dan 2000 mensen aan griep. Jaarlijks worden 12.000 baby’s dood geboren, in Nederland. Vermoedelijk heeft al meer dan de helft van alle Nederlandse gezinnen een smarttelevisie in huis. Ca. 10 % beschikt over een smartkoelkast en nog eens 15 % (een gok..) kan vanaf zijn vakantieadres contact leggen met zijn zonnepanelen. Bij mijn weten beschikt meer dan 70 % over een slimme meter. Wat ik maar wil zeggen is dat steeds meer mensen het niet erg vinden dat de overheid en allerlei andere organisaties toegang hebben tot privégegevens. We zien overal de 5G antennes verschijnen en maar zeer weinig mensen maken zich druk over de gevolgen van dit toekomstige netwerk. Poetin heeft al in 2017 op een studentenfestival gezegd dat de atoombom er niet meer toe doet. Nu gaat het om het DNA, om biologische oorlogsvoering. Op Facebook zijn de nodige complottheorieën verschenen over dat Coronavirus en Zuckerberg gaf opdracht om al die complottheorietjes te verwijderen. Ik geloof niet meteen in al die theorietjes, maar ik sluit ze ook niet uit. Kennis van het menselijk DNA is een machtig wapen, kennis van hetgeen mensen tegen elkaar zeggen, is misschien een nog machtiger wapen.

Natuurlijk is het goed om even van gedachten te wisselen over de maatregelen tegen het Coronavirus, maar toch valt dit Coronavirus in het niet als we kijken naar het grootste gevaar wat ons te wachten staat: kennis van zowel het genetische als het sociale profiel van de mens.   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Europa, een valse belofte

  Dordrecht, 04 februari 2024 In de jaren dertig van de twintigste eeuw hield Stefan Zweig drie lezingen. De eerste vond plaats in 1932 ...