zondag 22 maart 2020

Corona en het zaaien van angst



Wat ik mij afvraag is het volgende:
1.       Twee jaar geleden vielen er in Nederland 8000 doden als gevolg van de griep. Nu zijn er nog maar enkele honderden doden gevallen als gevolg van het Coronavirus. Toch maakt men zich enorm druk over dit virus. Grenzen gaan dicht. Scholen zijn dicht en nog veel meer. Het lijkt wel oorlog.
2.       In China, een land met meer dan 1 miljard inwoners, zijn er maar 3000 doden gevallen als gevolg van dit Coronavirus, zelfs minder dan de 8000 die hier twee jaar geleden vielen.
3.       Er wordt heel veel werk gemaakt om zogenaamd nepnieuws te bestrijden. Enorme hoeveelheden berichten verschijnen in vrijwel alle media om bepaalde theorieën te bestrijden. Waarom doet een overheid dit? Er zijn nogal wat landen die mensen opsluiten wanneer ze een zogenaamd nepbericht op Facebook hebben geplaatst. De vrijheid van meningsuiting is dus in het geding.

Welke theorieën doen de ronde?
1.       Het virus zou door mensen zijn gemaakt en het virus zou bewust zijn verspreid. Er zijn berichten waarin staat dat Amerikanen het virus naar China hebben gebracht en theorieën waarin wordt beweerd dat Russen het hebben gedaan.
2.       De Amerikanen zouden het virus hebben verspreid om daarna de Chinezen te beschuldigen. De handelsoorlog zou in het voordeel van de V.S. worden beslecht.
3.       Het virus is helemaal niet gevaarlijk, maar in combinatie met 5G heeft het virus een negatieve invloed op de mens. Het is bekend dat 5G gevaren kan opleveren voor de mens. Er zijn voldoende berichten uit Zwitserland die hierop duiden. Men wil 5G invoeren en het Coronavirus zou dan een dekmantel zijn om te verbloemen dat mensen er ziek van worden.
4.       Dit virus is niet gevaarlijk, maar de staat creëert angst onder de bevolking, zodat er minder wordt geprotesteerd. De voorstanders van deze theorie zeggen: ‘Kijk maar, alle protesten zijn gestopt. De boeren gaan niet meer de straat op. De gele hesjes in Frankrijk protesteren niet meer. Dus de overheid krijgt meer macht en controle over de bevolking.
5.       In navolging van de vorige theorie wordt beweerd dat 5G niet wordt ingevoerd om het internet sneller te maken, maar om een grotere controle over het volk te bewerkstelligen. Overheden hangen steeds meer camera’s op en met behulp van 5G is gezichtsherkenning steeds eenvoudiger. Het is nog eenvoudiger wanneer mensen op 1,5 meter afstand van elkaar lopen. Dat helpt om mensen overal te kunnen volgen en herkennen.
6.       Dit virus is bewust in het leven geroepen en verspreid om volkeren tegen elkaar uit te spelen. In plaats van een oorlog met wapens, is er nu een oorlog met behulp van een virus. Landen treffen allerlei maatregelen en grenzen gaan dicht. Op den duur zou er een groep mensen komen die alle landen oproept om hun geschillen te beslechten en om een wereldregering te creëren. Een soort VN, maar dan met meer macht en met totale controle over iedereen. De naties worden opgeheven. Er zou een nieuwe wereldorde ontstaan.
7.       Dit virus zou er zijn gekomen, omdat de banken op instorten stonden. Er was al sprake van een nieuwe crisis en er moest dus iets gebeuren. Dat zou een Derde Wereldoorlog kunnen zijn en er zijn mensen die deze gedachte hebben verspreid in de media aan het begin van dit jaar. Een virus is in wezen ook een soort oorlog.

Wanneer die nieuwe wereldorde er komt, zeggen de voorstanders van deze theorie – en dan doel ik op nr. 6 – “Zie je wel, dat virus was een middel om die orde te creëren. Ik had gelijk’. Wanneer die nieuwe wereldorde er niet komt, zeggen zij dat er kennelijk voldoende tegenkrachten waren.

Ik moet toegeven dat de verspreiding van Corona er wel degelijk voor heeft gezorgd dat de protesten zijn opgehouden. Het is eveneens een feit dat regeringen erin slagen een grotere controle uit te oefenen over het volk. Een regering zou de vraag uit kunnen zetten in hoeverre het volk luistert naar hun regering. Duitsers hebben laten zien dat zij gehoorzamer zijn dan Nederlanders. Je zou ook kunnen zeggen dat Duitsers gedisciplineerder zijn dan Nederlanders. De vraag is of een regering zichzelf deze vraag inderdaad heeft gesteld. Dat sprake was van een aankomende crisis, een financiële crisis of een bankencrisis, is door bepaalde deskundigen wel degelijk voorspeld, maar de vraag is welke rol Corona speelt.

Tenslotte blijf ik het wel degelijk eigenaardig vinden dat er zoveel onrust is omtrent dit Coronavirus. Per dag sterven 4000 mensen aan vervuild drinkwater en 15.000 mensen aan hongersnood. In de hele wereld zijn er tot nu toe niet meer dan 10.000 doden gevallen door Corona. Dat is helemaal niks als we dit cijfer vergelijken met het aantal jaarlijkse sterfgevallen door een gewoon griepje. We krijgen zelfs een noodoproep op onze smartphone om 1,5 meter afstand te bewaren van elkaar. De overheid zaait angst.     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Europa, een valse belofte

  Dordrecht, 04 februari 2024 In de jaren dertig van de twintigste eeuw hield Stefan Zweig drie lezingen. De eerste vond plaats in 1932 ...