zaterdag 5 april 2014

Kosovo: een westers handjeklap



Op 5 april 2014 verschijnt plotseling een bericht in de Volkskrant dat betrekking heeft op de orgaanhandel in Kosovo. Oud-aanklaagster van het Joegoslavië-Tribunaal, Carla del Ponte, heeft jaren geleden al een boek geschreven over deze mistoestanden, maar dit boek mocht niet worden gepubliceerd. In de officiële media lazen we er niets over. Nu, na meer dan 15 jaar, wordt er opeens een rechtbank opgericht, en nog wel in Den Haag. De grootste verdachte is de premier van dit achterlijke land, Hashim Thaçi. Een citaat uit het bericht: “Slachtoffers zouden onmenselijk zijn behandeld en vernederd alvorens hun organen werden verwijderd en zij spoorloos verdwenen”. Er zijn destijds meer dan  vierhonderd mensen van Servische afkomst ontvoerd en gedood vanwege hun organen die vervolgens zi9jn verkocht op de zwarte markt.
Dat is de politiek van het huidige westen. Dit illegale staatje met aan het hoofd een onmenselijke crimineel, wordt door Amerika en Europa erkend, net als de boevenbende in Oekraïne. Ook andere Kosovaren zijn betrokken geweest bij de wrede orgaanhandel en andere oorlogsmisdaden. Het is wel ironisch dat Den Haag zich al jaren profileert als internationale stad van vrede en recht.
Niet alleen de Kosovaren maakten zich schuldig aan oorlogsmisdaden, maar ook de Navo. Zij voerde in 1999 bombardementen uit om een einde te maken aan het bloedvergieten tussen Kosovaren en Serviërs. Hierbij kwamen verhoudingsgewijs meer Serven dan Kosovaren en Kroaten om het leven. Om nog maar niet te spreken van de talloze burgerslachtoffers.
Het is volledig terecht dat Kosovo niet wordt erkend door Servië en Rusland. Dezelfde landen die voortdurend onder vuur liggen van het westen omdat zij in andere waarden geloven: de waarden van de menselijke waardigheid. Rusland nam de Krim op zonder enig bloedvergieten. De NAVO heeft zich sinds de Tweede Wereldoorlog meer dan eens schuldig gemaakt aan bloedvergieten, met in hun voorhoede de Amerikanen. Daarmee wil ik niet zeggen dat Rusland heilig is, zeker niet. We hoeven alleen maar de boeken te lezen van Solzjenitsyn om ons een beeld te vormen van de roemruchte Goelagarchipel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Europa, een valse belofte

  Dordrecht, 04 februari 2024 In de jaren dertig van de twintigste eeuw hield Stefan Zweig drie lezingen. De eerste vond plaats in 1932 ...