zaterdag 10 mei 2014

De draak moet bestreden worden

De dag na 9 mei. Nieuwste bericht: Op een Bulgaarse site is te lezen dat uit opgevangen gesprekken tussen Amerika en Europa zou blijken dat nu wordt gestreefd naar een deling van Oekraïne. Dat zou ook in overeenstemming zijn met het bericht dat ik las in de Volkskrant. Niet zo zeer een bericht, maar een commentaar waarin de schrijver stelt dat Europa en Amerika Kiev in zijn sop gaar laten koken. Hij zei dat niet letterlijk op dezelfde manier, maar het komt op hetzelfde neer. In de Frankfurter Algemeine beklaagt de Poolse premier zich erover dat Duitsland te weinig doet tegen Rusland. Hij zou meer sancties willen. De kop van het artikel in de Volkskrant sprak trouwens ook boekdelen: "Poetin bepaalt de toekomst van Oekraïne".

In wezen is sprake van windstilte. Vanuit het westen horen en zien we weinig. Niet een leider heeft gereageerd op Poetins aanwezigheid op de Krim. De enige die wat heeft gekraaid, is "Jeltsinoek", de baas van de huidige bende in de Oekraïne. In Rusland wordt hij trouwens "Jeitsenug" genoemd. Dat betekent zoveel als "eieren ruiken", iemand die aan een klootzak ruikt, een homoseksueel. Uit het feit dat hij de enige is die heeft gereageerd, kan ik concluderen dat langzamerhand sprake is van een acceptatie van een Russische Krim. Misschien is Amerika erachter gekomen dat een oorlog toch een brug te ver is. In het artikel van Andreï Fursov dat ik gisteren op mijn weblog publiceerde, beweert Fursov dat er diverse clans bestaan, ook in Amerika en dat de ene clan machtiger is dan de ander. Wie weet, is de oorlogszuchtige clan tot de conclusie gekomen dat een oorlog zal leiden tot te grote verliezen. Misschien heeft Europa gezegd dat het niet mee wil doen aan een oorlog. Een andere optie is dat Europa erachter is gekomen dat Amerika als doel heeft Rusland en Europa uit elkaar te drijven waarbij Amerika de grote winnaar zal zijn en Europa de verliezer. Alle opties liggen open.

In ieder geval is het te hopen dat het niet tot een oorlog komt en eerlijk gezegd verwacht ik dat ook niet. Rusland is te slim om zich te laten verleiden tot het geven van een aanleiding om deze oorlog te beginnen. Amerika heeft voldoende geprovoceerd, toch is Rusland daar niet op ingegaan. Als Amerika daadwerkelijk met een oorlog wil beginnen, zou het dat nu moeten doen, want Rusland wordt steeds sterker. Ik lees echter ook berichten waarin gesteld wordt dat Amerika niet meer in staat is een grote oorlog te voeren. Amerikaanse soldaten rennen hard weg wanneer ze al de rook zien van een Russisch vliegtuigje. In Nijmegen deden de Amerikanen mee aan een wandeltocht. Ze moesten worden geholpen door de Russen. Ze konden na enkele uren al niet meer op hun benen staan. Rusland produceert raketten waarmee Amerika zijn spionagesatellieten de ruimte inschiet. Wat is Amerika eigenlijk nog zonder Rusland?

Aan de andere kant: Wat is de wereld zonder Windows? Natuurlijk is niet heel Amerika slecht. Zeker niet. Het zijn alleen bepaalde clans die slecht zijn. Zij proberen hun neoliberale opvattingen te verspreiden over de rest van de wereld. Ook in Rusland is niet iedereen even lief.

Er is dus een zekere rust ontstaan. Of toch niet? Ene Lalleman verbiedt het dragen van het Georgische lintje dat in Nederland bekend staat als de orde van Sint Joris. Daar is al veel kritiek op gekomen en mensen zijn heel verontwaardigd dat iemand verbiedt een dergelijk lintje te dragen. Deze Lalman raadt burgers sterk af het lintje te dragen. Dat leidt er juist toe dat mensen dit expres gaan doen. Zo ontstaat polariteit. Het creëren van polariteit is onderdeel van de oorlogsmachinerie.In Rusland is nu een liedje gemaakt met als titel "Amerika, von" (= Amerika,  wegwezen!" Het liedje verspreidt zich als een lopend vuur over het internet en wordt meteen sinds verschijnen in alle talen van de wereld vertaald.

De inhoud van het liedje komt erop neer dat Amerika probeert de waarden van de mens te vernietigen, maar Rusland is daar niet van gediend. Russen pakken deze mensen aan. In de clip worden verschillende beelden vertoond die voor zichzelf spreken.  Zie https://www.youtube.com/watch?v=qa2_CGh6hjA 



De lente mag dan vrijwel voorbij zijn. De zomer breekt aan. Tijd voor de zon, tijd voor de mens zich te koesteren in de zon en tot rust te komen. Georgi was een drakendoder. Hier wordt hij Sint Joris genoemd. Deze draken hebben overal op de wereld bestaan. In heel West- en Zuid-Europa zijn verhalen bekend over Sint Joris en de draak. Kunstenaars hebben allegorische beelden gemaakt met dezelfde motieven. In China verkleedt de mens zich als een draak die moet worden bestreden. Deze draak wordt nu vertegenwoordigd door de oorlogszuchtige clans vanuit Amerika en Europa en ook wel uit Israël. Zij, deze clans, zijn de draak die moet worden bestreden. Laten we dat met zijn allen doen! Laten we zorgen voor een Georgische lente! Een heldhaftig jaargetijde dat de belofte draagt van een warme en rustige zomer.

1 opmerking:

Europa, een valse belofte

  Dordrecht, 04 februari 2024 In de jaren dertig van de twintigste eeuw hield Stefan Zweig drie lezingen. De eerste vond plaats in 1932 ...