vrijdag 30 maart 2018

Skripal, aanleiding voor W.O. III?


Skripal, een of ander poedertje uit de jaren zeventig, bedacht in een laboratorium onder supervisie van Brezjev, een man wiens uiterlijk meer leek op dat van een gorilla. Zijn moeder is vermoedelijk misbruikt door een apparatsjik die regelrecht uit de dierentuin van Moskou afkomstig was.  Ik weet het: ik mag niet op de man spelen, maar toch… in deze tijd is het op de man spelen bon ton geworden. We spelen allemaal op de man: Poetin heeft het gedaan en Trump is een idioot en als we tijdens het regime van een leider de leider niet mochten aanvallen, dan doen we dat toch graag na die tijd. Sarkozy, een Hongaar die het schopte tot opvolger van Napoleon, kan erover meepraten.

Maar goed, skripal: een echt Russisch woord. Het is dan ook niet de benaming van het gif, maar van de spion. Toch zou je net zo goed kunnen zeggen dat Skripal een poedertje is. Het was bestemd om te spioneren en het spioneerde, eerst voor Rusland, maar al vrij spoedig voor het westen. Een pond is nu eenmaal meer waard dan een roebel. Nu schijnt Skripal vergiftigd te zijn, door zijn eigen gif. Hij is verskripalliseerd. Hij heeft zijn dochter meegenomen. Hoewel er ook berichten in omloop zijn die beweren dat het zou gaan om de dochter. Misschien was de dochter nog meer verslaafd aan het grote geld en slaagde zij erin enkele hooggeplaatste Russische diplomaten tijdens het neuken grote geheimen te laten verklappen. We weten het niet. Dat kan ook niet, omdat zowel vader als dochter in dromenland zijn, het land waarin het neuken en het verneuken aan de orde van de dag is.

Ach, wat is waarheid tegenwoordig? Waren vader en dochter bezig met neuken en verneuken? Heeft Rusland hen voorgoed vernuked? Was het toch iemand anders? Was het een gesjeesde Engelse student die een glorierijke toekomst tegemoet kon zien, indien hij een beetje gif kon verspreiden in een villa in een Londense buitenwijk? Was het misschien een neukmaatje van May of een holmaatje van Johnson?

We weten het niet. Maar goed, laten we eens kijken naar de mogelijke motieven. Welk motief heeft Rusland om skripal te skripallen? Ik zie er maar een: Skripal is doorgegaan met het vernuken van zijn vaderland. Zijn vaderland houdt daar niet van en vernuket hem. Welke motieven heeft Rusland om het juist niet te doen?  Ten eerste is er het World Championship. Voor de Russen is dit toernooi enorm belangrijk. Russen houden ervan om meegeteld te worden. Ze werden nooit meegeteld. Rusland heeft zeer goede diplomaten die precies weten wat verwacht kan worden. Rusland zat en zit altijd in het verdomhoekje. Er is daarom geen enkele reden om ergens van beschuldigd te worden.
Ten tweede beschikt Rusland over een hoogopgeleide bevolking en eveneens over een goed getrainde geheime dienst. Het zou een blamage zijn indien de Russische geheime dienst er niet in zou slagen iemand om het leven te brengen. Skripal en zijn dochter leven. Wanneer de Russen hier achter zouden zitten, zou dat een teken zijn van onvermogen. Het westen zou in zijn vuistje lachen. Kortom: de Russen hebben het niet gedaan.
Ten derde heeft het westen er kennelijk belang bij om wederom Rusland te beschuldigen. Deze insinuatie past in een reeks beschuldigingen, zwartmakingen, die al enkele jaren geleden is begonnen. Rusland heeft geen enkel belang om deze Skripal te vermoorden. Het westen wel.

Tenslotte is er nog steeds geen overtuigend bewijs geleverd. Dat was ook al het geval m.b.t. de MH-17. Ook toen werd er meteen met de beschuldigende vinger richting Rusland gewezen. Ondertussen weten we het nog steeds niet. Rusland wordt gedemoniseerd. Het volk wordt rijp gemaakt voor een startende oorlog. De aanleiding is Skripal, net als in de Eerste Wereldoorlog sprake was van een moord. Weliswaar niet op een spion, maar op een prins.
Rusland is een land waar de waarheid ver te zoeken is. Misschien is het daarom zo groot….
Het westen begint steeds meer te lijken op de aloude Sovjet Unie. Je zou haast kunnen zeggen; De E.U. lijkt steeds meer op de S.U. De waarheid is verneukt, zowel door het westen als door Rusland. De waarheid is een speld, maar de hooibergen zijn vrijwel verdwenen.
Een ding is zeker: raketten worden gebouwd met behulp van ons belastinggeld. Diezelfde raketten zullen ons nuken. Wij worden verneukt, vernuket, terwijl de opdrachtgevers zich terugtrekken in bunkers. Bunkers van de leugen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Europa, een valse belofte

  Dordrecht, 04 februari 2024 In de jaren dertig van de twintigste eeuw hield Stefan Zweig drie lezingen. De eerste vond plaats in 1932 ...