vrijdag 16 oktober 2020

Coronisering

 

Wij leven momenteel op vrijdag 16 oktober 2020. Wij worden van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat geconfronteerd met berichten over corona. Ook thuis wordt er vrijwel uitsluitend over corona gesproken. Het lijkt erop alsof corona een vijand is die we moeten zien te overwinnen. Dat is althans de voorstelling van onze regeringen en de regering van de E.U. en de regering van alle andere landen. Nu moeten we binnenkort ook nog eens mondkapjes gaan dragen. Tot nu toe kon men ons daartoe niet verplichten. Er is geen enkele wet die toestaat dat mensen verplicht een mondkapje te dragen. Men wil de wet nu zodanig veranderen dat het dragen van mondkapjes wordt afgedwongen.

Tegelijkertijd weten we dat het RIVM vanaf het begin van deze coronacrisis heeft beweerd dat mondkapjes niet bijdragen aan veiligheid of bescherming. Nog steeds zijn er maar zeer weinig wetenschappelijke artikelen te vinden waarin wordt beweerd dat het dragen van een masker de verspreiding van corona tegengaat. Daarentegen zijn er veel meer artikelen die het omgekeerde beweren. Het mondkapje is daarmee tot een controversieel attribuut verklaard.

We weten eveneens dat het mortaliteitscijfer van corona ligt op 0,2. Dat van een gemiddelde griep ligt op 0,18. Er is dus maar weinig verschil tussen corona en de griep. Desalniettemin worden onze vrijheden aan banden gelegd, worden onwelgevallige artikelen of filmpjes van Facebook en YouTube verwijderd. Google zorgt ervoor dat ze onvindbaar worden, als ze al niet verdwenen zijn. Op het Plein mag niet worden gedemonstreerd. Kortom, we worden van alle kanten gehersenspoeld, gecoroniseerd, gepsychosocialiseerd en getraumatiseerd.

Noch Orwell, noch Huxley, noch Zamjatin had ooit kunnen bedenken dat een virus zou kunnen worden gebruikt om de mens zijn vrijheden af te nemen. Toch is dat precies hetgeen wat er gebeurt en 90 % van de mensheid gedraagt zich als een schaap en heeft niet door wat er daadwerkelijk plaatsvindt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Europa, een valse belofte

  Dordrecht, 04 februari 2024 In de jaren dertig van de twintigste eeuw hield Stefan Zweig drie lezingen. De eerste vond plaats in 1932 ...